Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, în cazul în care va veni cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, acesta va fi mai uşor controlabil şi nu va avea influenţe asupra sistemului de educaţie, deoarece foarte mulţi angajaţi din domeniu s-au vaccinat deja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din prima zi de mandat am insistat pentru prezenţa fizică la cursuri, în funcţie de evoluţia epidemiologică. Nu văd de ce mi-aş schimba punctul de vedere acum. În al doilea rând, permiteţi-mi să fiu optimist, pentru că în învăţământ avem cea mai mare rată de vaccinare, pentru că la nivel naţional avem o rată de vaccinare diferită de precedentul val, motiv pentru care sunt convins că acest al patrulea val, dacă va veni, va fi mult mai uşor controlabil şi nu va avea influenţe asupra sistemului de educaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri seară la Digi24, întrebat despre cel de-al patrulea val al pandemiei. 
 
Sorin Cîmpeanu a mai precizat că, în cazul în care sunt persoane care nu s-au vaccinat, pentru acestea există varianta testării.
 
”Pentru a pregăti sistemul de educaţie pentru această eventualitate insist încă o dată asupra necesităţii şi importanţei vaccinării şi, sigur că da, există posibilitatea ca în cazul în care sunt persoane care nu au dorit să se vaccineze, pentru a putea asigura în şcoli acea stare de siguranţă sanitară, există posibilitatea testării”, a mai declarat Cîmpeanu.
 
Centrul European de Preveniree şi Control al Bolilor (ECDC) a publicat un raport despre COVID-19 la copii şi rolul pe care îl joacă şcoala în transmiterea bolii. Potrivit raportului, în următoarele luni, cazurile de COVID-19 la copii vor creşte probabil mai mult decât la adulţi, care sunt vaccinaţi în număr tot mai mare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.