Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că există în stoc 13 milioane de măşti pentru a fi puse la dispoziţia şcolilor şi vor mai ajunge şi alte măşti care există la autorităţile locale. Ministrul apreciază că stocurile sunt suficiente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am impus un anumit tip de mască, am făcut demersuri pentru a ne asigura că în rezerva de stat stocurile sunt suficiente şi sunt suficiente. Sunt 13 milioane de măşti pentru şcoli. Sunt alte măşti la autorităţi locale care vor fi puse la dispoziţia şcolilor”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.  

Ministrul a explicat că ”vor exista măşti pentru toţi aceia care vor solicita acest lucru”.  

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat că la nivelul DSP-urilor sunt disponibile 13 milioane de măşti pentru elevi, dar şi autorităţile locale au la dispoziţie măşti de protecţie care erau destinate persoanelor defavorizate şi care nu au fost distribuite.  

”Azi noapte a fost publicată OUG prin care am disponibilizat măştile pentru persoanele defavorizate care se aflau la autorităţile locale”, a explicat Mihăilă.  

Aceasta a precizat că, de exemplu, Timişoara are 400.000, Oradea 200.000, Braşov 200.000.  

Cei doi oficiali au explicat că masca de protecţie va fi în continuare obligatorie în şcolil, în toate spaţiile închise.  

În spaţiile deschide acestea nu vor mai fi obligatorii, cu excepţia festivităţilor de deschidee a anului şcolar unde se aşteaptă aglomeraţie.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.