Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că peste 2,6 milioane de elevi vor merge fizic la şcoală sau la grădiniţă, începând de luni, reprezentând 90 la sută din totalul copiilor din sistemul educaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De luni, în România vor putea merge la şcoală sau la grădiniţă peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii şi preşcolarii din România de luni vor putea să meargă la şcoală sau la grădiniţă cu prezenţă fizică. Este vorba de 16.120 de unităţi de învăţământ (şcoli, grădiniţe)”, a declarat, vineri seară, la TVR 1, Sorin Cîmpeanu.  

Potrivit acestuia, 1.792 de unităţi de învăţământ cu structuri arondate, vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcţionează în localităţi în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învăţământ.  

”Fac un apel pentru ca şi aceste şcoli, în care învaţă 10% din copiii României, cu sprijinul colegilor cadre didactice şi personal auxiliar şi nedidactic să poată merge la şcoală de săptămâna cealaltă. Este o certitudine, deoarece s-a publicat ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii care reglementează acest lucru. Nu este nevoie de şedinţă de Guvern. Este oficial, este publicat în Monitorul Oficial”, a mai afirmat ministrul.  

Ordinul care reglementează utilizarea testelor de salivă pentru elevi şi instrucţiunile privind administrarea lor au fost publicate, vineri seară, în Monitorul Oficial.  

Documentul prevede şi reluarea cursurilor în format fizic în toate unităţile de învăţământ din localităţi unde rata de infectare este mai mică de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.