Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat, într-o declaraţie transmisă educatieprivata.ro, că a solicitat Universităţii de Ştiinţe Agronomice să îi verifice conformitatea tezei de doctorat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Considerând că un decident responsabil nu poate promova decizii pe care nu le poate susţine prin exemplul personal, vineri, 13 august, am sesizat Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti cu solicitarea de analiză/verificare a conformităţii propriei teze de doctorat (susţinută acum 21 de ani în cadrul USAMV Bucureşti), inclusiv prin raportare la analiza întregii activităţi ştiinţifice (începând cu anul 1988/anul III de facultate), aşa cum este prezentată în lista de lucrări ştiinţifice, disponibilă public pe site-ul usamv.ro. De asemenea, am solicitat ca USAMV Bucureşti să continue demersul prin transmiterea tezei de doctorat către CNATDCU, în aşa fel încât să fie posibilă analiza şi la acest nivel de către experţii CNATDCU din comisia de specialitate”, se arată în răspunsul transmis de Cîmpeanu pentru educatieprivata.ro.

Jurnalista Emilia Şercan, care a dezvăluit numeroase cazuri de plagiat, a scris recent că ministrul Educaţiei ţine teza de doctorat “la secret”. Aceasta a susţinut pe Facebook că teza de doctorat a ministrului Sorin Cîmpeanu este publică, însă în versiunea electronică.

Cîmpeanu a solicitat, la începutul lunii august, universităţilor care, din 1990 şi până în prezent, au eliberat titluri de doctor să verifice tezele care au stat la baza acordării acestora, el anunţând că ministerul va acorda bani pentru această operaţiune. Cîmpeanu a cerut elaborarea unei strategii de prevenire şi combatere a plagiatului. Solicitările au fost făcute în contextul în care, la finalul dezbaterii publice privind modificările propuse de minister privind regulamentul şi metodologiile după care funcţionează Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), cei implicaţi au propus ca schimbările să nu fie implementate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.