Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, afirmă că după ce inspectorii şcolari au raportat un necesar de 233.000 de echipamente la nivel naţional pentru elevii care nu au un device pentru învăţământul online, şi după ce 250.000 de tablete au fost distribuite în teritoriu, cele mai multe dintre ele fiind ridicate de elevi sau părinţi, o raportare recentă arată că 287.000 de elevi români nu au făcut şcoala online din cauză că nu au echipamentul necesar

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În luna aprilie a acestui an s-a lansat o interogare către toţi cei care nu au echipamente. Rezultatul a fost: 233.000 de copii, de elevi, au declarat că nu au echipamente. Guvernul, Ministerul Educaţiei a achiziţionat 250.000 de tablete - mai mult decât 233 000 cât a asumat fiecare inspector general că ar fi necesarul, la el în judeţ, prin semnătură şi ştampilă – s-au distribuit aceste echipamente, s-au distribuit toate aceste echipamente la ora la care vorbim, la finalul săptămânii trecute erau puţin peste 6 000 de tablete ajunse la inspectorate dar neridicate de elevi şi părinţi. La începutul săptămânii viitoare garantat toate cele 250 000 de tablete vor ajunge la elevi şi totuşi raportările de săptămâna trecută, în data de 6 ianuarie în sistemul informatic, sunt următoarele: 237.000 de elevi fără acces la internet şi 287 000 de elevi (n.r. - fără tablete). Deci erau 233 000 fără tablete, s-au achiziţionat 250 000 de tablete şi au rămas 287 000 fără echipament”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale duminică seară, la Digi 24. 
Întrebat care sunt motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie, ministrul a răspuns că discuţia duce la ideea profesionalizării managementului în educaţie, pe care el o susţine. El susţine că managerii din sistem vor fi schimbaţi „printr-un concurs organizat într-o manieră extrem de relevantă anul acesta”.
Sorin Cîmpeanu a precizat că şi el se întreabă cum s-a ajuns în această, situaţie şi, pentru a afla care este răspunsul, a cerut o raportare care să îi arate numărul de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru din cauza dificultăţilor înregistrate în procesul de predare online.
Ministrul Educaţiei a menţionat că pe data de 4 februarie vor ajunge aproape 60.000 de laptopuri care vor fi distribuite elevilor de liceu care nu au echipament pentru şcoala online, beneficiarii fiind elevi din 1073 de licee.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.