Societatea de Transport Bucureşti anunţă că, de luni, se va circula în condiţii normale pe toate traseele. În ultimele trei zile, din cauza vremii nefavorabile, au fost înregistate 115 avarii la reţeaua electrică a tramvaielor şi troleibuzelor, din cauza crengilor sau a arborilor căzuţi pe firul de contact, astfel că a fost perturbată circulaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Societatea de Transport Bucureşti - STB SA anunţă că, în urma eforturilor făcute în ultimele trei zile de salariaţi şi de echipele de intervenţie, luni, 28.01.2019, va fi asigurată circulaţia normală pentru întregul parc programat (280 de tramvaie, 181 troleibuze şi 931 autobuze)", se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică seară, de societate.

Numeroasele avarii apărute la liniile de contact în urma condiţiilor meteo extreme din zilele de 25, 26 şi 27 ianuarie au perturbat programul de transport, iar circulaţia vehiculelor STB s-a desfăşurat cu mare dificultate.

Astfel, au fost înregistate 115 avarii la reţeaua electrică a tramvaielor şi troleibuzelor, din cauza crengilor sau a arborilor căzuţi pe firul de contact. În această situaţie, STB SA a fost nevoită să ia măsuri pentru preluarea călătorilor din zonele afectate şi pentru a fluidiza anumite artere. Au fost înfiinţate şapte linii navetă de autobuze (665,  670, 696, 610, 621, 632 şi 641) pentru a compensa lipsa tramvaielor şi troleibuzelor blocate în traseu.

"STB SA le cere scuze călătorilor pentru situaţiile nedorite apărute in urma conditiilor meteorologice şi le mulţumeşte pentru înţelegerea de care au dat dovadă faţă de situaţia extremă exitstentă. Totodată, STB precizează că, fără eforturile tuturor angajaţilor companiei implicaţi în remedierea avariilor şi aducerea în siguranţă în depouri a vehiculelor, nu ar fi fost posibilă reluarea circulaţiei, luni, în condiţii normale", mai scrie în comunicat.

Sâmbătă, începând cu ora 16.50, STB a dispus retragerea tuturor troleibuzelor şi introducerea unor linii navetă de autobuz numai pentru zonele în care nu existau alternative pentru călătorii liniilor de troleibuz. Tot din cauza vremii extreme, în cursul dimineţii de sâmbătă, STB SA a decis înfiinţarea unor linii navetă de autobuze pentru preluarea călătorilor din staţiile liniilor de tramvai 1,10, 21, 32 şi 41.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.