Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) au transmis, miercuri, că ”revoluţia fiscală” va diminua cu 25 % veniturile angajaţilor de la 1 ianuarie 2018 prin transferul contribuţiilor, motiv pentru care funcţionarii publici ”se vor alătura tuturor acţiunilor de protest organizate de confederaţiile sindicale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii SNFP critică, miercuri, tăiera veniturilor angajaţilor cu 25% de la 1 ianuarie 2018, prin transferul contribuţiilor de la angajat către angajator.

”Parlamentul României a decis, prin legea salarizării, ca funcţionarii publici şi personalul contractual să beneficeze de la 1 ianuarie 2018 de «o majorare a cuntumului brut al salariilor de bază cu 25% şi al cuantumului brut al sporurilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul lunar brut». Guvernul, prin «revoluţia fiscală» ce urmează să o aplice, taie aceste majorări prin transferul obligaţiei plăţii contribuţiilor  din sarcina angajatorului în sarcina angajatului”, susţin liderii SNFP, într-un comunicat de presă.

De aceea, funcţionarii publici din România ”se vor alătura tuturor acţiunilor de protest organizate de confederaţiile sindicale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.