Toate lăcaşurile de cult ortodoxe vor oficia, marţi, slujbe de pomenire a erolilor Revoluţiei din 1989, la împlinirea a 31 de ani de la eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ziua de marţi, 22 decembrie, după terminarea Sfintei Liturghii, la Catedrala patriarhală va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. Această slujbă de pomenire va fi săvârşită în toate bisericile şi mănăstirile din cadrul Patriarhiei Române unde se va sluji Sfânta Liturghie”, a transmis Patriarhia Română.

Potrivit sursei citate, în Bucureşti, slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 va fi oficiată şi în următoarele locuri:

- Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei – Piaţa Revoluţiei (ora 9.00)

- Radiodifuziunea Română (ora 10.00)

-Televiziunea Română – Troiţa din faţa instituţiei (ora 11.00)

În cursul zilei de luni, preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989. 

De asemenea, primarul general a depus o astfel de coroană, dar şi şeful Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.