Slujba de Înviere este oficiată, sâmbătă noapte, în toate lăcaşurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române, de către preoţi şi personal clerical, dar fără a fi prezenţi credincioşi. Prezenţa acestora în biserici sau în apropierea acestora este interzisă prin ordonanţele militare, având în vedere încercarea de a limita răspândirea coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email



”Slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române şi prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea fizică, fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult”, este primul articol al Acordului pe care Ministerul Afacerilor Interne l-a semnat cu Biserica Ortodoxă Română.

Astfel, prezenţa credincioşilor în lăcaşurile de cult sau chiar în prajma acestora este interzisă, ceea ce este o premieră.

În schimb, slujba este transmisă online, atât de la Catadrala Patriarhală, cât şi de la marile catedrale miropolitane din ţară şi de la mai multe biserici şi mânăstiri, astfel încât credincioşii să le poată urmări în număr cât mai mare. 

Înainte de a începe slujba de Înviere, preoţii împreună cu voluntari au distribuit Lumina Sfântă credincioşilor care au solicitat acest lucru. Şi Sfintele Paşti au fost distribuite credincioşilor de către preoţi, personal clerical şi voluntari, iar distribuirea va continua şi în prima zi a sărbătorii, duminică, între orele 6.00 şi 12.00.

Măsurile au fost luate pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus.

Recomandările autorităţilor către cetăţeni sunt să stea acasă şi să petreacă sărbătorile doar alături de cei împreună cu care locuiesc de obicei, să nu primească şi să nu facă vizite.

 8.418 persoane s-au îmbolnăvir de coronavirus în România, iar numărul deceselor a ajuns la 421. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.