Situaţia de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, unde nu mai erau fonduri pentru salarii şi pentru desfăşurarea activităţii, a fost deblocată, a anunţat, luni seară, Prefectura Constanţa. Salariile vor fi achitate de către Consiliul Judeţean Constanţa, iar din Fondul de Rezervă al Guvernului a fost alocată suma de 4,6 milioane de lei, urmând să mai fie acordată o a doua tranşă, de 9,4 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Constanţa a anunţat, luni seara, că a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social, unde s-a discutat şi situaţia de la DGASPC Constanţa. 
 
“În urma documentelor înaintate de Instituţia Prefectului, a fost obţinută suma de 4,6 milioane de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului, urmând ca o a doua tranşă de 9,4 milioane de lei să fie distribuită la următoarea repartizare. Alocarea acestor sume compensează penalitatea aplicată de Ministerul Muncii pentru nefinalizarea, de către Consiliul Judeţean Constanţa, a locuinţelor protejate. În acelaşi timp, plata salariilor celor 1.700 de angajaţi poate fi asigurată, fără diminuări şi la termen, de CJ Constanţa, în calitate de ordonator de credite, inclusiv din excedentul bugetar realizat”, a transmis Prefectura Constanţa. 
 
În urma rezolvării acestei situaţii, sindicatele, care anunţaseră acţiuni de protest în următoarea perioadă, au comunicat Prefecturii Constanţa că acestea au fost suspendate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.