Sistemul medical privat reprezintă o concurenţă puternică, în ceea ce priveşte specialităţile medicale, pentru spitalele de stat. În provincie, tot mai mulţi medici aleg să renunţe la practica în spitale, în favoarea activităţii în clinici private. În ultimul an, aproximativ zece medici au plecat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, iar pentru a asigura gărzile conducerea spitalului a încheiat contracte cu medici care vin din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Pe specialităţile medicale, acolo se resimte mult mai mult această nevoie de medici, pentru că acolo privatul este cel mai mare competitor al nostru. Pe specialităţile chirurgicale, la nivelul judeţului Buzău, într-adevăr, nu este Bucureşti, momentan nu resimţim în privat această competitivitate cu statul. Un chirurg, un ginecolog, un plastician, încă au nevoie de spital pentru a interveni chirurgical. Însă, pe specialităţile medicale, acolo este o problemă. Privatul cam acaparează tot”, a declarat, joi seară, la Medika TV, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Ştefania Szabo. 
Potrivit acesteia, aproximativ zece medici au plecat, numai în ultimul an, din cel mai mare spital public din Buzău îndreptându-se către zona privată. Cei mai mulţi care au renunţat la activitatea în spital sunt  cardiologi, astfel că spitalul are un singur cardiolog angajat, ceilalţi având contracte de prestări servicii.
Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
„Noi acum avem un medic angajat al unităţii sanitare, un medic în contract de prestare servicii care vine zilnic şi pe parte de angiografie, pentru că noi avem şi angiograf, avem un medic tot pe prestare servicii care vine o dată pe săptămână şi face intervenţii”, a explicat Szabo.
În ceea ce priveşte liniile de gardă la Spitalul Judeţean Buzău, acestea sunt asigurate cu personal medical din afara spitalului.  
„Avem contracte făcute cu medici din Bucureşti, care vin şi fac gărzi în Buzău. Şi medici specialişti, şi medici rezidenţi”, a precizat reprezentanta spitalului.
Pentru a-i convinge pe medici să lucreze la SJU Buzău, spitalul le acordă bonusuri. 
„Medicii din extern, care vin şi efectuează gărzi în unitatea noastră, în momentul în care efectuează 4 gărzi pe lună, primesc un stimulent de 1500 de lei”; a declarat Ştefania Szabo, subliniind că medicii care sunt angajaţi ai spitalului primesc aceeaşi sumă bonus, însă la şapte gărzi efectuate într-o lună. În plus, spitalul asigură transport, iar pentru cei care se angajează în spital asigură şi decontarea cazării pentru o perioadă de cinci ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.