Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) susţine că riscul de îmbolnăvire pe navele care operează în China este scăzut, dar sunt recomandate măsuri de protecţie. SLN spune că navele maritime comerciale operează în condiţii aproape normale în porturile din China.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sindicatul Liber al Navigatorilor informează că navele maritime comerciale operează aproximativ normal în porturile din China. Riscul de îmbolnăvire pe navele care operează în China este scăzut, dar se recomandă a se lua toate măsurile de protecţie specifice. Singurele probleme apărute pe plan internaţional sunt legate de deciziile autorităţilor din porturile de destinaţie, dupa ce o navă a operat în China, respectiv impunerea unui interval de 14 zile de carantină oricărui membru al echipajului inainte de a fi acceptat să intre pe teritoriul ţării respective. În timpul carantinei echipajul este monitorizat din punct de vedere al stării de sănătate”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Sursa citată menţionează că sunt porturi în China unde nu se acordă vize de intrare sau ieşire pentru că nu există asemenea birouri în zonele respective.

“Sunt porturi în care nu se pot acorda vize de intrare/ieşire pentru că nu există birouri acordare de vize. Contaminarea cu 2019-NCoV încă nu este stopată în China, iar autorităţile chineze au cerut sprijinul organizaţiilor internaţionale şi a mai multor state pentru anumite materiale de prevenţie necesare protecţiei, dar asigură că situaţia este sub control”, a mai transmis SLN.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a precizat că a format o celulă de monitorizare a situaţiei din China şi a navigatorilor membri de sindicat care se află în China şi are un telefon de urgenţă operabil 24/24. SLN a mai menţionat că a început contactarea agenţiilor de crewing autorizate din România pentru a identifica numărul de navigatori români care lucrează pe nave în şantierele din China, date care vor fi puse la dispoziţia Ministerului de Externe şi a Ambasadei României din Beijing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.