Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a anunţat că navigatorii s-ar putea vaccina în etapa a doua, urmând să fie incluşi în categoriile cărora le este permisă imunizarea, iar în acest sens va fi modificată o hotărâre de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sindicatul Liber al Navigatorilor afirmă, luni, că a găsit sprijin la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Sănătăţii pentru ca navigatorii să poată fi vaccinaţi în a doua etapă a campaniei de imunizare. 
 
"Navigatorii nu sunt înregistraţi REVISAL şi nu sunt angajaţi la societăţi din România, nefigurând astfel în programul naţional de vaccinare Etapa a 2-a. La iniţiativa Sindicatului Liber al Navigatorilor, a Asociaţiei Naţionale a Societăţilor de Crewing din România, a ANR, sprijinită de Prefectura Constanţa şi susţinută de grupul de navigatori care doresc şi ei vaccinarea voluntară în Etapa a 2-a a Programului Naţional de Vaccinare, am găsit sprijinul Ministerului Transporturilor şi al Sănătăţii pentru modificarea HG 1031/noiembrie 2020”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că modificările vizează întroducerea a trei noi categorii de lucrători români în domenii esenţiale: personal navigant maritim şi fluvial, lucrători pe platformele marine şi cei de pe unităţile mobile din domeniul petrolier. 
 
SLN susţine că doreşte ca această modificare legislativă să fie publicată urgent în Monitorul Oficial.
 
"Sperăm ca această modificare a HG 1031/2020 să fie publicată urgent în Monitorul Oficial al României, iar lucrătorii STS care au în atribuţiuni funcţionarea platformei de înscriere vaccinare Covid-19 să modifice corespunzător şi rapid suportul electronic astfel încât programarea în etapa a 2-a să se poată face cât mai facil şi cu noile modificări. SLN propune o modalitate rapidă prin posibilitatea programării personale a celor care doresc să se vaccineze, în raza domiciliului lor prin platformă electronică sau prin Call Center”, transmite Sindicatul Liber al Navigatorilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.