Sindiatul Europol transmite, miercuri, că metodele cercetării criminalistice se modernizează, după ce Poliţia Română a realizat o achiziţie de echipamente în valoare de un milion de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă. Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziţia de către IGPR a unor noi linii tehnologice necesare analizelor genetice judiciare a probelor biologice de natură umana. Investiţia Poliţiei Române în dezvoltarea capacitaţii Institutului National de Criminalistica de depozitare, procesare, analiză si identificare a persoanelor având la baza probe biologice furnizate de către criminaliştii ce efectuează cercetarea la fata locului, se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro”, au transmis, miercuri, sindicaliştii Europol.

Potrivit acestora, au fost achiziţionate:

  • linie de procesare probe biologice de natura umana pentru identificarea persoanelor (sistem complet integrat pentru etapele de extracţie, pregătire pentru cuantificare, cuantificare si pregătire pentru amplificare);
  • linie procesare probe biologice de natura umana (sistem complet integrat ce consta in amplificarea ADN uman si separarea produşilor de amplificare ADN uman);
  • echipamente auxiliare necesare in fluxul tehnologic automat pentru identificarea persoanelor prin metode genetice judiciare (sisteme frigorifice, optice, centrifuge, purificare a apei ).

”Odată cu realizarea acestei achiziţii, Politia Romana va putea operaţionaliza noile laboratoare criminalistice de genetică judiciară din cadrul IPJ Timiş şi IPJ Cluj, mărind cu această ocazie capacitatea de analiza a probelor biologice în alte doua mari centre criminalistice din ţară”, au mai transmis sindicaliştii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.