Sindicatul Europol critică, luni seară, modul în care Guvernul a comunicat măsurile propuse de la 1 iulie, dar şi faptul că acestea nu au fost discutate cu organizaţiile sindicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul alege sa comunice pe Facebook măsurile economice şi sociale. Nu au existat consultări cu organizaţiile sindicale, nu avem studiu de impact al inflaţiei asupra puterii de cumpărare, dar ni se spune ca se va acorda un sfert din cele două tranşe restante din Legea salarizării”, au scris, luni seară, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol.  

Potrivit acestora, deşi vor primi 150 de lei din restanţe, poliţiştii vor pierde norma de echipament. 

”Odată cu acordarea acestei restanţe de 150 lei de către Guvern, ministrul de interne, adormitul Lucian Bode, ne taie norma de echipament in cuantum de aproximativ 250 lei, dar nici uniforma nouă nu o vom primi. Cât mai rezistăm la aceste mizerii?”, au mai transmis sindicaliştii.  

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile agreate se numără amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.