Sindicatele din educaţie au anunţat, duminică, după negocierile de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri, că greva din învăţământ va continua şi va avea loc luni, iar durata ei va depinde strict de răspunsul pe care îl va da Guvernul şi, bineînţeles de dorinţa colegilor. Oferta Guvernului este cea pe care am mai avut-o în urmă cu câteva zile, altceva în plus, nimic, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI. Greva durează până când cei care au semnat pentru declanşarea ei, tot în scris, vor renunţa la această formă de protest, a arătat şi Marius Nistor, la Palatul Victoria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oferta Guvernului este cea pe care am mai avut-o în urmă cu câteva zile. (...) Altceva în plus nimic. Şi că de fapt Anexa 8 se va pune în practică, mai concret că personalul nedidactic va primi salariile prevăzute de Legea 153, să ajungă la nivelul maxim, asta înseamnă o creştere de 7-8% a salariilor. Urmează să dea Executivul un act normativ, nu se ştie exact, probabil de la 1 iunie, dar decizia aparţine Executivului. Termenul nu a fost stabilit. (...) Totul depinde de Guvernul României, mingea la Guvernul României este”, a declarat liderul FLSI, Simion Hăncescu.

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, precizează, la rândul său, că greva va continua. ”Pentru a stopa o astfel de acţiune ei (cei care au semnat pentru protest – n.r.) vor trebuie să primească din partea Executivului o soluţie, o soluţie care să fie credibilă, o soluţie care să le ofere perspective foarte clare”, a spus Marius Nistor.

El adaugă că ”cu certitudine că pe această ofertă mâine va fi grevă generală”. ”Durata ei va depinde strict de răspunsul pe care îl va da Guvernul nu de tipul acestor declaraţii, şi, bineînţeles de dorinţa colegilor noştri”, mai spune Marius Nistor.

Conform legii, pe perioada derulării grevei cadrele didactice participante nu vor fi plătite, Nistor spunând că cele peste 150.000 de cadre didactice şi 50-60.000 personal nedidactic şi personal auxiliar şi-au asumat acest lucru.

”Greva durează până când cei care au semnat pentru declanşarea ei, tot în scris, vor renunţa la această formă de protest”, a spus Marius Nistor.

Simion Hăncescu a precizat la rândul lui că au fost două greve mari în România, una de 5 săptămâni şi una de 3 săptămâni, în ultimii 30 de ani. ”Totul depinde de Guvernul României”, a continuat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.