Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) afirmă că ministrul de Interne, Lucian Bode, a propus intrarea în grila de salarizarea de la 1 iulie şi acordarea sporurilor la nivelul noului salariu începând cu 1 august, însă reprezentanţii sindicatului au solicitat ca salarizarea conform noii grile să se facă de la 1 iunie, să se acorde norma de hrană actualizată şi pensiile militare să fie scoase din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) arată, într-un comunicat de presă, că marţi o delegaţie a avut o întâlnire cu ministrul de Interne, Lucian Bode, alături de reprezentanţii altor sindicate din MAI.

”Dl. ministru Lucian Bode a propus intrarea în grila de salarizarea cu 1 iulie 2023 cu plata pe 14 august şi acordarea sporurilor la nivelul noului salariu de funcţie începând cu 1 august cu plata pe 14 septembrie 2023. SNPPC a solicitat întrarea în grila de salarizarea cu data de 1 iunie 2023 în integralitate, acordarea normei de hrană actualizate şi scoaterea pensiilor militare din PNRR. Aşteptăm cu interes emiterea OUG de care depinde renunţarea la mişcările de protest, pentru că, fiind sindicat reprezentativ, avem membru permanent în plenul CES şi martea viitoare vom cunoaşte dacă există intenţia de a se emite OUG-ul promis”, adaugă sindicaliştii.

Întâlnirea de marţi a venit în contextul în care sindicaliştii anunţau, luni seară, că vor declanşa proteste în stradă, urmând ca, în funcţie de evoluţia situaţiei, să adopte noi măsuri de reacţie şi protest.

Sindicaliştii reclamau ”deficitul de personal nemaiîntâlnit până în prezent în M.A.I, când, pentru prima dată, în şcolile de agenţi de poliţie, după etapa verificării cunoştinţelor, au rămas 0,57 candidaţi/loc”.

De asemenea, sindicaliştii susţineau că examinarile medicale vor reduce şi mai mult numărul de candidaţi rămaşi în cursă.

”Astfel, în urma consultării celor 74 de  organizaţii SNPPC din ţară (poliţie, poliţie de frontieră şi poliţie imigrări), SNPPC  a luat decizia organizării de mişcări sindicale având 2 revendicări principale:

1. Aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională începând cu 01.07.2023.

2. Scoaterea Legii 223/2015 din PNRR. Nu  suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat şi nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaţilor”, transmiteau sindicaliştii.

Sindicaliştii anunţau proteste la sediile MAI - Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerului Muncii, în zilele de 6, 7 şi 8 iunie, între orele 11.00-14.00, manifestările urmând a fi extinse la Guvern, Comisia Europeană (sediul din Bucureşti) şi Camera Deputaţilor.

”Atragem atenţia guvernanţilor că, în cazul în care solicitările noastre nu vor fi  soluţionate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului”, afirmau sindicaliştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.