Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă, marţi, că îmbunătăţirea condiţiilor de lucru este ”prioritatea zero”. Sindicaliştii susţin că în unele unităţi se lucrează ca în Evul Mediu, iar directorii sunt interesaţi doar să nu uite PIN-ul de la card.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimul deceniu, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale poliţiştilor de penitenciare a devenit o cvasi-măsură a angajatorului. Mascată în spatele îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie pentru deţinuţi şi în spatele reparaţiilor curente ale spaţiilor de cazare, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă era o “păcăleală” a subalternilor de către directorii puşcăriilor. În realitate, condiţiile de muncă din penitenciare sunt la genunchiul boarştei. Şi această povară cade tot pe umerii directorului general Dan Halchin, care a preluat o poliţie penitenciară scârţâindă, debusolată şi cu multe gunoaie sub preş”, au transmis, marţi, reprezentanţii FSANP.  

Sindicaliştii afirmă că au semnalat directorului general faptul că în unele penitenciare condiţiile de muncă sunt la nivelul Evului Mediu, exemplu fiind unitatea de la Satu Mare).  

De asemenea, potrivit sindicaliştilor, unii directori ”au fost interesate doar să nu uite PIN-ul de la cardul de salariu”.  

”Nu este vina FSANP ca actualul director general Dan Halchin a preluat un sistem fără azimut. Nu este nici vina directorului general că s-a înhămat la o căruţă care era poziţionată înaintea boilor, însă are datoria legală şi morală să depună tot efortul instituţional şi să rezolve problemele din competenţa sa. Suntem realişti că peste noapte nu se poate rezolva ce s-a degradat in 10 ani, însă FSANP va insista până când condiţiile de muncă din poliţa penitenciară vor trece de etapa de plutire şi vor fi capabile să dea la vâsle, metaforic vorbind”, a mai transmis organizaţia sindicală.  

La şedinţa dintre organizaţiile sindicale şi conducerea ANP, vicepreşedintele FSANP, L. G. Bran a propus conducerii ANP, ”să transmită unităţilor dispoziţia de a identifica locurile de muncă cu privire la care este necesară îmbunătăţirea condiţiilor de muncă”.  

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.