Peste 90% dintre cei peste 177.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent au participat luni la prima probă a simulării examenului de Evaluare Naţională, cea de Limba şi lideratura română, conform datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, care precizează că 4 elevi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Simularea evaluărilor programate la finalul ciclurilor gimnazial şi liceal în anul şcolar 2022 - 2023, organizată la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, a început astăzi, 20 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a (EN VIII). Potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 13:00), au fost prezenţi 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminaţi 4 elevi”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Simularea continuă marţi, 21 martie, cu proba scrisă la Matematică, şi se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la  Limba şi literatura maternă.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale, precizează ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.