Spitalul Clinic de Urgenţă "Nicolae Oblu" din Iaşi este pregătit să primească pacienţi suspecţi de infectare cu coronavirus, unitatea medicală având la dispoziţie doi roboţi mobili pentru dezinfecţia suprafeţelor contaminate. Acest spital va putea primi până la 12 pacienţi cu coronavirus, în cazul în care Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu va face faţă numărului de cazuri. Pentru a verifica durata şi modalitatea de reacţie în situaţia apariţiei unui pacient infectat cu COVID-19, la Spitalul Clinic de Urgenţă "Nicolae Oblu" din Iaşi a avut loc, joi, o simulare de intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere situaţia la nivel mondial şi analizând ce se întâmplă în ţara noastră privind infectarea cu coronavirus, am considerat necesar ca în spital să instituim o serie de măsuri care trebuie luate în cazul apariţiei unui astfel de caz. Noi suntem pregătiţi, avem stocuri de echipamente de protecţie care ne ajung pentru două luni, avem 2.000 de măşti speciale cu filtru, alte 10.000 de unică folosinţă, 200 de combinezoane, ochelari de protecţie, mănuşi, dezinfectanţi suficienţi. De foarte mare ajutor ne sunt şi cei doi roboţi de dezinfecţie cu raze ultraviolete. În Secţia de Terapie Intensivă putem găzdui până la 12 pacienţi cu coronavirus, în situaţia în care Spitalul de Boli Infecţioase nu va putea face faţă cazurilor”, a declarat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Nicolae Oblu".

În această unitate medicală a fost formată şi o comisie specială de coordonare şi monitorizare a infecţiei cu coronavirus din care fac parte medici de urgenţă, de terapie intensivă, neurochirurgi şi epidemiologi.

"Virusul nu ţine cont de graniţe. România este în situaţia de risc, deja s-a înregistrat primul caz de coronavirus şi în ţara noastră. Iaşiul este un oraş mare, cu mobilitate importantă, un oraş cu un aeroport internaţional, iar aceste măsuri pe care le-am luat, de a asigura un triaj epidemiologic corespunzător şi de a fi un spital pregătit pentru astfel de situaţii, nu fac altceva decât să vină în sprijinul tuturor pacienţilor, nicidecum să creeze panică”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, şeful comisiei de coordonare şi monitorizare a infecţiei cu coronavirus din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Nicolae Oblu".

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a afirmat că Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu are disponibile şase paturi în secţia de Terapie Intensivă şi 14 rezerve într-unul dintre pavilioane pentru a interna pacienţii cu coronavirus.

"Dacă vor fi mai multe cazuri, atunci Spitalul Clinic de Urgenţă "Nicolae Oblu" va prelua o parte dintre acestea, motiv pentru care s-au luat măsuri speciale. Există echipamente de protecţie suficiente, există un plan de intervenţie, iar simularea de astăzi (joi – n.r.) ne-a arătat că personalul ştie deja care este protocolul de urmat în astfel de situaţii. Fiecare unitate medicală din subordinea Consiliului Judeţean este pregătită pentru a primi astfel de pacienţi, dacă situaţia o va impune”, a precizat Maricel Popa.

Spitalul Clinic de Urgenţă "Nicolae Oblu" are în dotare doi roboţi mobili pentru dezinfecţie, care sunt folosiţi în interiorul unităţii medicale, aparatura putând distruge şi coronavirusul în cazul contaminării suprafeţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.