Sicriul cu trupul neînsufleţit al preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Qiuntus, a fost depus, duminică, la ora 12.00, la Biserica ”Buna Vestire” din Ploieşti. Şeful statului, Klaus Iohannis, a trimis o coroană de flori, în semn de ultim omagiu adus marelui politician. Înmormântarea va avea loc, luni, la ora 12.00, în cimitirul ”Viişoara” din Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de persoane sunt prezente, sâmbătă, la Biserica ”Buna Vestire” din Ploieşti unde, la ora 12.00, jandarmii prahoveni au adus trupul neînsufleţit al lui Mircea Ionescu Quintus decedat, vineri, la vârsta de o sută de ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis o coroană de flori în semn de ultim omagiu adus marelui politician

La biserica din Ploieşti sunt, de asemenea, prezenţi membrii familiei fostului preşedinte de onoare al liberalilor, dar şi fostul ministru al Justiţiei Valeriu Stoica şi omul de afaceri George Copos.

Duminică seară, de la ora 19.00, este programată slujba de priveghi la care urmează să participe mai mulţi lideri liberali.

Mircea Ionescu Quintus va fi înmormântat, luni, la ora 12.00, în cimitirul ”Viişoara” din Ploieşti.

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani. Ceremonia a fost ultimul eveniment public la care a participat seniorul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.