Un bărbat din judeţul Sibiu, care a pretins că este medic de familie şi a consultat 15 persoane, inclusiv un copil de un an şi trei luni, a fost reţinut. El este acuzat de mai multe infracţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 21 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au reţinut un sibian în vârstă de 36 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv acces ilegal la un sistem informatic”, a transmis, marţi, IPJ Sibiu. 

Sursa citată a precizat că,  la data de 5 iulie 2021, persoana în cauză s-ar fi prezentat la un cabinet de medicină de familie de pe raza localităţii Nocrich unde, cu încuviinţarea medicului titular, ar fi desfăşurat fără drept activităţi specifice profesiei de medic.  

Bărbatul ar fi oferit consultaţii unui număr de 15 persoane şi ar fi eliberat ulterior două bilete de trimitere, precum şi 20 de reţete medicale compensate integral sau parţial. 

”Printre pacienţii trataţi de pretinsul medic, la data de 5 iulie 2021, se numără adulţi şi minori, inclusiv un copil în vârstă de 1 an şi 3 luni. De asemenea, cercetările efectuate au relevat faptul că, folosind user-ul şi parola furnizate de medicul real, bărbatul ar fi introdus date în aplicaţia informatică ce este conectată la sistemul de asigurări de sănătate în vederea decontării serviciilor prestate, sume decontate ulterior”, au mai prcizat poliţiştii.  

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.