Apele Române anunţă, că s-a confirmat poluare cu produs petrolier pe râul Cibin, în Sibiu, iar echipa de intervenţie a izolat unda de poluare prin montarea a două sisteme de absorbţie a poluantului. Până în prezent nu s-a raportat mortalitate piscicolă în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marţi, 24 octombrie 2023, ora 16:30, colegii de la Apele Romane Olt - Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu au fost sesizaţi prin 112 în legătură cu o poluare cu produse petroliere a râului Cibin, însă sursa de poluare a fost confirmată abia astăzi în jurul orei 10.00, în urma unei noii inspecţii la faţa locului. Anterior, au fost efectuate mai multe controale în zonă, atât ieri, cât şi azi, timp de mai multe ore, în mai multe puncte”, a transmis, joi, Administraţia Naţională Apele Române.

Sursa citată a precizat că, după confirmarea poluării, Laboratorul de Calitate a Apei Sibiu, alături de echipa de inspectori, s-au deplasat împreună în zonele afectate.

”Specialiştii noştri de la laborator au luat probe de apă din trei puncte: în amonte, în aval de punctul de poluare şi a treia, direct la sursa de poluare. Formaţia de intervenţie de la Sibiu a izolat în acest moment unda de poluare prin montarea a două sisteme de absorbţie a poluantului. Din acest motiv, nu există riscul ca unda de poluare să ajungă în localităţile din aval de Sibiu. De altfel, în aval de Sibiu, pe râul Cibin, nu există nicio captare de apă în vederea potabilizării.

Până la această oră, nu s-a constatat mortalitate piscicolă”, a mai transmis sursa citată.

Reprezentanţii Apele Române anunţă că, în funcţie de rezultatele obţinute la analizele de laborator, se va stabili sursa exactă, cantitatea de poluant, precum şi sancţiunea contravenţională aplicată poluatorului.

”Totodată, se va ţine cont de faptul că acesta nu a anunţat poluarea şi i se va impune şi decontarea costurilor generate de operaţiunile de depoluare efectuate de către echipele noastre”, a mai transmis sursa citată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.