Senatorul PNL Ioan Cristina a solicitat ca certificatul verde să fie acordat şi persoanelor care au trecut asimptomatic prin infecţia cu SARS-CoV-2 şi pot dovedi că au anticorpi, prin teste de laborator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Consider că, în actuala formă, prevederea legislativă nedreptăţeşte un număr foarte mare de persoane care au trecut prin boală fără ca măcar să ştie, sau pe cele care au făcut forme foarte uşoare, au crezut că au o banală răceală şi, în consecinţă, nici nu s-au prezentat la medic. Sunt de părere că toate aceste persoane, dacă îşi fac analizele şi prezintă dovada faptului că au anticorpi, trebuie să fie puse pe picior de egalitate cu cele vaccinate”, a scris Ioan Cristina, miercuri pe Facebook.

Plenul Senatului urmează să dezbată, miercuri, propunerea legislativă PNL-UDMR, care prevede că personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19. Comisiile reunite juridică şi de sănătate din Senat au dat marţi seară un raport de admitere cu amendamente, parlamentarii AUR făcând scandal în timpul dezbaterilor. Forul decizional este Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.