Şeful Serviciul tehnic şi un economist de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, după ce au pretins 20.000 de lei de la administratorul unei firme care a făcut lucrări de întreţinere şi igienizare la subsolul şi blocul alimentar din cadrul unităţii sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaţilor: ALEXA DRAGOŞ-CONSTANTIN, şef al Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi PRALEA DORU-ION, economist în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, B.C., administrator al S.C. Botezatu Construct S.R.L., pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. De asemenea, în cauză a mai fost trimisă în judecată şi S.C. BOTEZATU CONSTRUCT S.R.L., cercetată pentru comiterea infracţiunii de dare de mită”, a anunţat vineri DNA.

Conform procurorilor, n cursul lunii noiembrie 2023, în contextul derulării unui contract de execuţie privind efectuarea unor lucrări de întreţinere şi igienizare la subsolul şi blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpaţii Alexa Dragoş-Constantin şi Pralea Doru-Ion, în calităţile de mai sus, ar fi pretins de la inculpatul B.C. suma de 20.000 lei pentru a favoriza interesele acestuia din urmă în sensul semnării procesului verbal de recepţie a lucrărilor, a achitării cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate şi pentru efectuarea unor achiziţii de lucrări viitoare de către unitatea medicală.

În acest context, în data de 14 februarie 2024, inculpatul Alexa Dragoş-Constantin ar fi primit de la omul de afaceri suma de 2.000 euro, ce reprezenta o primă tranşă din banii pretinşi iniţial, din care, la data de 16 februarie 2024, i-ar fi remis 1.000 euro inculpatului Pralea Doru-Ion.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.