Şeful Poliţiei Române Cătălin Ioniţă a anunţat luni că a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de un şef de serviciu din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi faţă de doi poliţişti din cadrul structurii de investigaţii criminale din Prahova, în urma verificărilor făcute în cazul percheziţiilor realizate de poliţişti la o adresă greşită din Bucureşti, în luna februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Verificările au evidenţiat o superficialitate în activitatea de documentare şi de verificare a informaţiilor obţinute înainte de declanşarea misiunii. Responsabilitatea pentru neajunsurile constate revine atât poliţiştilor din cadrul structurii de investigaţii criminale din judeţul Prahova, care au pus în apliare mandatul de percheziţie la acea adresă, cât şi poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, care nu au acordat sprijinul necesar localizării cu precizie a persoanelor căutate. Am dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful serviciului din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale, care avea printre atribuţii oferirea suportului tehnic necesar desfăşurării misiunii şi faţă de doi poliţişti din cadrul serviciului de investigaţii criminale din Prahova”, a declarat luni Cătălin Ioniţă.

El a adăugat că Poliţia Română urmează să acopere toate pagubele materiale cauzate profesorului de istorie Cornel Riegler din Bucureşti, peste care poliţiştii au intrat în apartament în luna februarie, în căutarea unei femei acuzate de mai multe fapte de înşelăciune, i-au spart uşa şi au trântit pe jos părinţii şi pe iubita acestuia.

„Am luat legătura cu profesorul şi l-am asigurat că în cel mai scurt timp vom acoperi pagubele materiale”, a precizat Ioniţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.