Şeful IPJ Giurgiu a fost înlocuit din funcţie, joi, după scandalul din Bolintin Vale, unde mai multe persoane au ieşit în stradă după ce un bărbat lovit cu pietre a murit. În locul său a fost împuternicit în funcţie şeful Poliţiei Sector 1, Dana Ionuţ. De asemenea, Poliţia Română şi Jandarmeria au trimis echipe să clarifice situaţia operativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IGPR anunţă, joi, printr-un comunicat de presă, că a avut loc o şedinţă la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, cu participarea şefului Poliţiei Române şi şefului Jandarmeriei Române, la care s-au luat mai multe decizii.  

”O echipă comună din cadrul I.G.P.R. şi a I.G.J.R. a fost trimisă în judeţul Giurgiu, pentru a clarifica gestionarea situaţiei operative, activităţile de prevenire şi combatere a infracţionalităţii, precum şi modalitatea de gestionare a evenimentului în cauză. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică”, a transmis IGPR.  

Sursa citată a precizat că, pe raza oraşului Bolintin Vale, sunt prezente forţe suplimentare din cadrul structurilor Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române.  

”Pentru eficientizarea actului managerial, la nivelul I.P.J. Giurgiu, s-a luat măsura împuternicirii pe funcţia de inspector şef a domnului comisar-şef Dana Ionuţ, ofiţer care a ocupat mai multe funcţii de conducere, în prezent fiind titularul postului de şef al Poliţiei Sectorului 1, din cadrul D.G.P.M.B. De asemenea, domnul comisar-şef Croitoru Ion a fost împuternicit pe funcţia de adjunct al I.P.J. Giurgiu, vacantă până la această dată. Acesta este titularul postului de şef serviciu, în cadrul D.C.C.O.-I.G.P.R”, a mai transmis IGPR.  

Sursa citată a precizat că şefului IPJ Giurgiu, comisarului-şef Georgescu Cătălin Constantin, i s-au stabilit atribuţii la nivelul Direcţiei Management Strategic şi Suport Informaţional, structură din cadrul Poliţiei Române. 

Zeci de persoane au protestat, miercuri seară, în localitatea Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu, la sediul Primăriei şi la cel al Poliţiei, după ce un localnic a murit, în urmă cu trei zile, după ce a fost lovit cu pietre.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.