Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, se află în control pe litoral şi a anunţat că a găsit în zona Năvodari, deşeuri, materiale de construcţii şi multă mizerie, afirmând că în perioada următoare vor fi realizate verificări foarte dese în staţiunile de la malul mării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Octavian Berceanu a mers sâmbătă, în verificări în judeţul Constanţa, urmând să vadă în această perioadă toate staţiunile de pe litoral. 
 
„În calitate de comisar general e prima mea ieşire pe judeţul Constanţa, vreau să văd cum s-au aşternut lucrurile aici. La televizor am văzut 20 de ani cum autorităţile au venit pe malul mării, au dat indicaţii, au plecat şi lucrurile au rămas la fel. Cu timpul rămas la dispoziţie vom lua staţiunile la rând să vedem ce este de făcut şi în lunile care vin vom fi permanent pe litoral să sancţionăm orice fapte cu caracter contravenţional sau infracţional care ţin de mediu”, a declarat Octavian Berceanu.
 
El a precizat că a găsit multe deşeuri în zona Năvodari. 
 
„Cu tristeţe spun că am găsit foarte multe gunoaie, deşeuri, conglomerate de materiale de construcţii puse peste deşeuri, părăsite pe terenuri, dezvoltări imobiliare în expansiune cu munţi de deşeuri lângă, multă mizerie şi asta este ceea ce vedem la prima vedere când vom analiza în profunzime cred că vom găsi şi alte lucruri şi cu ajutorul colegilor din Constanţa de la Garda de Mediu şi al celorlalte instituţii, eventual cu ajutorul colegilor din zona de sud a ţării vom face controale pe litoral cât mai multe, săptămânale şi încercăm să punem presiune pe autoritatea publică locală, pe instituţiile care ar trebui să cureţe litoralul românesc”, a precizat şeful Gărzii Naţionale de Mediu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.