Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Cristina Schipor, a făcut un apel către toţi turiştii să fie responsabili, iar în cazul în care au cel mai mic indiciu că ar putea fi infectaţi cu COVID-19 să renunţe la concendiu şi să rămână acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristina Schipor a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că au fost puţini turişti infectaţi pe litoral.  
 
“Astăzi avem 24 de persoane pozitive, urmează să facem ancheta epidemiologică. Ca procent sunt puţini turişti. Un turist care vine infectat aici bineînţeles îl alocăm la judeţul de unde a venit, dar el din păcate poate infecta alţi turişti. Când ei se duc acasă li se va face ancheta şi se va deduce din anchetă că vor fi alocaţi judeţului Constanţa. Deci ei s-au îmbolnăvit în judeţul nostru. Fac apel la toţi turiştii să fie responsabili dacă au cel mai mic indiciu că ar putea fi infectaţi cu acest virus să renunţe la concediu şi să rămână acasă sau cel puţin să îşi facă un test să ştie clar că nu sunt infectaţi şi să gândească, să fie conştienţi că ei pot îmbolnăvi”, a transmis Cristina Schipor. 
 
Ea s-a referit şi la faptul că 11.000 de reprezentanţi ai sistemului medical din Constanţa sunt vaccinaţi, ceea ce face ca judeţul Constanţa să fie pe locul şase din acest punct de vedere la nivel naţional. 
 
Directorul DSP a mai transmis că a făcut o solicitare către directorii de instituţii să îşi pună ca ţintă ca peste 60% din personalul acestora să fie vaccinat.  
 
“Am făcut o solicitare către toţi directorii de instituţii ca fiecare să îşi pună un target să avem peste 60 la sută în instituţii persoane vaccinate. Luna aceasta, ideea este cât mai repede să atingem 60 la sută. Noi nu avem abilitatea şi eu ca director de altă instituţie nu pot să impun. Vaccinarea e liber consimţită”, a precizat Cristina Schipor.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.