Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, afirmă că o expertiză va arăta ce s-a întâmplat la podul peste râul Putna de la Vadu Roşca, rupt în două. "(...) vreau să transmit un mesaj foarte clar: cine a greşit va plăti. Nu ne jucăm nici cu vieţile oamenilor, nici cu banii de la buget. Cei care îşi asumă proiectarea şi realizarea unor lucrări trebuie să aibă în vedere, permanent, toate aspectele care presupun o investiţie", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, a mers, duminică, la podul aflat în lucru pe DJ 204 D la Vadu Roşca, obiectiv care s-a rupt în două, el cerând explicaţii punctuale reprezentanţilor firmei care are lucrarea în execuţie, dar şi proiectantului.

Primele informaţii indică faptul că râul Putna a fost deviat spre malul stâng, pentru a se putea lucra la picioarele podului, iar apa a "săpat" puternic în mal, mai ales în ultimele zile.

"Expertiza care va fi făcută foarte curând la podul de la Vadu Roşca va oferi toate răspunsurile aşteptate de oamenii locului. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, vreau să transmit un mesaj foarte clar: cine a greşit va plăti. Nu ne jucăm nici cu vieţile oamenilor, nici cu banii de la buget. Cei care îşi asumă proiectarea şi realizarea unor lucrări trebuie să aibă în vedere, permanent, toate aspectele care presupun o investiţie", a transmis Toma.

De asemenea, preşedintele CJ Vrancea a precizat că a fost identificată o rută ocolitoare, prin comuna Suraia, şoferii fiind rugaţi să evite zona afectată în perioada următoare. În plus, va fi impusă pe ruta respectivă o restricţie de tonaj de 7,5 tone.

Pe drumurile judeţene din Vrancea sunt 146 de poduri din beton armat, 32 dintre acestea aflându-se în proces de reabilitare şi consolidare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.