Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că în 1 septembrie va fi finalizată construcţia noii maternităţi din Timişoara, care aparţine de Spitalul Judeţean Timişoara. Aceasta este prima maternitate construită în acest oraş în ultimii 50 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alin Nica a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, că a făcut o vizită pe şantierul noii maternităţi, pentru a verifica stadiul lucrărilor.
 
”În 1 septembrie 2023 finalizăm lucrările la cea mai modernă maternitate din regiune şi nu folosesc cuvinte mari. Ce am construit de la piatra de temelie, în acest mandat, va fi cea mai bine pusă la punct maternitate, inclusiv din partea noastră de Europa. După recepţie şi după dotarea corespunzătoare a clădirii, în iarna lui 2023, vom marca o premieră medicală importantă: singura maternitate publică din Timişoara construită în ultimii 50 de ani. Am făcut o vizită de monitorizare a progresului pe şantierul noii maternităţi şi mi s-a confirmat că lucrările evoluează mulţumitor. Sunt schimbări semnificative faţă de ultima vizită şi şi abia aştept să văd că acest proiect european este dus la bun sfârşit deoarece e vital pentru mamele însărcinate şi familiile lor”, a afirmat Alin Nica.
 
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş au semnat, în 6 iulie 2020, contractul prin care proiectarea şi execuţia noii maternităţi a fost încredinţată asocierii Construcţii Erbaşu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.
 
Lucrarea este finanţată din fonduri europene, printr-un proiect România-Ungaria, de la bugetul de stat şi cel al Consiliului Judeţean Timiş, iar costurile se ridică la peste 13 milioane de euro, cu tot cu dotările ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferată aici.
 
Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuţi eutrofici, cât şi facilităţi pentru însoţitori. Maternitatea va avea şi o secţie ATI, bloc operator, săli de naşteri şi camere de gardă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.