Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că autorităţile de la Cernăuţi au solicitat 5.000 de paturi, saltele, pături, dar şi lenjerie groasă de iarnă, în condiţiile în care spaţiile de cazare puse la dispoziţie în Cernăuţi sunt pline cu refugiaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Flutur a afirmat, marţi, în Vama Siret, că în cursul după-amiezii se va întâlni cu guvernatorul regiunii Cernăuţi, pentru a discuta despre ajutoarele care pot fi trimise din România. 

"Ne-au cerut 5.000 de paturi, saltele, pături, dar şi haine groase de iarnă. În sălile de sport din Cernăuţi sunt foarte mulţi refugiaţi şi nu mai au locuri. Au nevoie de saltele şi pături. Ne organizăm, astfel încât ajutoarele să fie trimise prompt. Am cerut autorităţilor din Ucraina să însoţească până în Cernăuţi convoaiele cu ajutoare, ca să nu rămână pe drum", a precizat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur. 

El a mai declarat că a solicitat firmelor de cablu din România să introducă în grilă posturi TV din Ucraina, astfel încât refugiaţii care ajung în ţara noastră să poată avea informaţii despre situaţia de la ei de acasă. 

"Mi s-a spus că se va rezolva repede aceesată problemă", a afirmat Gheorghe Flutur. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.