Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, susţine că spitalul modular de la Iaşi se va face, în ciuda piedicilor politice, şi că îi va invita la inaugurare pe miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru, care au acuzat, duminică, întârzieri în derularea proiectului. ”Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar şi tehnice şi nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. Acolo nu sunt copaci de tăiat şi nici capre negre de împuşcat”, afirmă Popa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa a afirmat, într-un comunicat de presă, că s-a intrat în linie dreaptă cu livrarea modulelor pentru spitalul mobil amplasat în localitatea ieşeană Leţcani, în curtea Parcului Agroindustrial Transagropolis.

Şeful CJ Iaşi a susţinut că până în 30 iulie "ar trebui să avem spitalul instalat".

"Nu avem nimic de ascuns. Întreaga procedură a fost transparentă. Până pe 30 iulie ar trebui să avem spitalul instalat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor noastre, nu am fost susţinuţi de autorităţile statului, care din punctul meu de vedere ar fi trebuit să fie direct interesate de soarta spitalului. Acest guvern demonstrează în continuare că siguranţa românilor nu este una dintre priorităţi. Nu aş fi vrut să ajungem aici. Am tot tăcut până acum, însă ultimele evenimente şi acţiuni ale unora m-au determinat să spun lucrurilor pe nume. Sunt indignat de tupeul liberalilor care permanent au denigrat munca noastră în legătură cu spitalul", a spus şeful CJ Iaşi, Maricel Popa.

El a explicat că miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru nu au avut acces. duminică. în incinta parcului Transagropolis, unde este amplasat spitalul, întrucât "acolo nu este casă fără stăpân".

"Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă, chemi presa la Leţcani. Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar şi tehnice şi nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. Acolo nu sunt copaci de tăiat şi nici capre negre de împuşcat", a declarat Maricel Popa.

Şeful CJ Iaşi a afirmat că spitalul modular se va face şi că îi va invita pe miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru la inaugurare.

"Spitalul este un obiectiv atât de important pentru sănătatea tuturor, încât nu este loc de scandal şi circ politic. Atât aş vrea să îl întreb pe domnul ministru al sănătăţii. Cu 900 de cazuri pe zi îşi permite să vină în campanie electorală la Iaşi? Să le fie ruşine pentru ceea ce au plănuit la Leţcani! Să le fie ruşine că nici acum în ceasul al 12 lea nu înţeleg că vieţile omeneşti sunt mai presus de interesele electorale meschine. Sunt convins că vom mai avea piedici din partea acestor oameni. Ei sunt cei care pun zi de zi instituţiile statului să lucreze împotriva noastră", a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că spitalul modular de la Iaşi, amenajat de Consiliul Judeţean, ar trebui să funcţioneze ca secţie exterioară a unui spital din Iaşi şi că ministerul nu poate da aviz unei entităţi care deocamdată nu există.

Nelu Tătaru a inspectat, duminică, împreună cu ministrul Mediului, Costel Alexe, amplasamentul de la Leţcani, judeţul Iaşi, unde au fost aduse 20 din cele 100 de containere pentru spitalul modular, cei doi miniştri arătându-se nemulţumiţi de stadiul lucrărilor.

Tătaru a spus că este "cam întârziată" această construcţie şi că au trecut deja patru luni de când s-au pornit demersurile cu spitalul modular de la Iaşi.

"Nu există vreo entitate medicală căreia să-i dai aviz de funcţionare. Sunt patru luni de când s-a pornit demersul cu spitalul modular de la Iaşi. Noi nu ştim în ce constă viitorul spital modular de la Iaşi. El trebuie să funcţioneze ca secţie exterioară a unui spital deja existent. Sunt atâtea spitale în subordinea Consiliului Judeţean. Cred că s-a greşit calea. Se poate da aviz când acea unitate corespunde din punct de vedere medical. Nu există în acest moment o entitate", a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a declarat că nu a venit la Iaşi pentru a-l trage de urechi pe şeful CJ Iaşi, Maricel Popa, ci pentru a aşeza nişte lucruri din punct de vedere medical.

La rândul său, ministrul Mediului Costel Alexe, care este şi liderul PNL Iaşi, l-a acuzat pe şeful CJ Iaşi, Maricel Popa, că nu i-a permis accesul în curtea Parcului Expoziţional Transagropolis, unde este amplasat spitalul modular, poarta fiind încuiată la ora sosirii celor doi miniştri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.