Profesorul Florin Mihai Filipoiu, şeful Catedrei de Anatomie de la Universitatea de Medicină Carol Davila din Bucureşti şi profesorul Alexandru Bucur, seful Disciplinei de Chirurgie oro-maxilo-facială, Anesteziologie şi Sedare de la Facultatea de Medicină Dentară ar urma să fie audiaţi de procurori în urma percheziţiilor de luni dimineaţă, ei fiind suspecţi că ar fi primit mită de la studenţi pentru a le furniza subiectele la examen, potrivit unor surse oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit surselor citate, cei doi profesori cereau între 500 de lei şi 500 de euro pentru furnizarea subiectelor la examen. În urma percheziţiilor, ei au urma să fie duşi la Parchetul instanţei supreme pentru audieri.

Conform unui comunicat al Ministerului Public, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii  Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au făcut luni 13 percheziţii într-un campus universitar, la birourile, cabinetele, dar şi la locuinţele unor cadre didactice cercetate pentru infracţiuni de corupţie. Suse judiciare declarau că percheziţiile vizează cadre didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unităţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale constând în pretinderea şi primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării şi susţinerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenţi şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de admitere, licenţă sau acordare a gradaţiei de merit sau a funcţilor didactice. Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului şcolar unii profesori universitari organizează „meditaţii” la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate şi furnizate studenţilor subiectele de examen", arătau procurorii instanţei supreme.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.