Şefa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Giorgiana Hosu, a demisionat din funcţie, anunţă Ministerul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministrul Justiţiei a avut astăzi o întrevedere cu doamna Elena Giorgiana Hosu, Procuror Şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi doamna Oana Daniela Pâţu, Procurorul Şef Adjunct al Direcţiei. În cadrul întrevederii, Ministrul Justiţiei a fost informat de doamna Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcţia de Procuror Şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi despre faptul că decizia a fost deîndată înaintată de dna Procuror Şef al Direcţiei către CSM Secţia pentru Procurori", arată Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă transmis joi seară.

Conform sursei citate, "demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile".

Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către Procurorul Şef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâţu, în conformitate cu prevederile legale.

"Ministrul Justiţiei va susţine în continuare activitatea DIICOT, în limita competenţelor sale, solicitând tuturor procurorilor să îşi continue fără oprire sau rezerve activităţile profesionale din cadrul dosarelor pe care le instrumentează. Activitatea DIICOT este de o importanţă crucială în combaterea criminalităţii. Ministrul Justiţiei îşi exprimă încrederea în procurorii DIICOT că vor continua cu rezultate palpabile nobila misiune pe care şi-au asumat-o.", mai scrie în comunicat.

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig, pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentur sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.