Un medic, fost şef al Serviciului expertiză medicală de la Casa de Pensii Bihor, a fost trimis în judecată de DNA după ce, în 2015, în decurs de 25 de zile lucrătoare, a primit mită de la aproape 500 de pacienţi, în total peste 90.000 de lei, peste 17.000 de euro şi alte foloase. Acestea ar fi fost primite pentru a emite decizii medicale privind capacitatea de muncă ori încadrarea într-un grad de invaliditate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Vasile Sălăjan, medic primar – şef Serviciu expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor, la data faptei, pentru luare de mită în formă continuată.

"În perioada 11 mai - 15 iunie 2015 (25 zile lucrătoare), inculpatul Sălăjan Vasile, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediar, de la 491 de pacienţi, suma totală de 90.370 lei, 17.760 de euro şi alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuţiile sale de serviciu", a transmis DNA, într-un comunicat de presă de marţi.

Concret, aceste foloase ar fi fost primite de către medic în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacităţii de muncă.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză şi de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, circa 7.000 de acţiuni şi un imobil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.