Poliţia de Frontieră Isaccea din judeţul Tulcea are un nou sediu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, spunând că numai cine a văzut vechiul sediu poate înţelege că această mutare este o chestiune de normalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi ministrul Carmen Dan au participat, luni, la inaugurarea noului sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea din Tulcea.

Ministrul Carmen Dan a spus că în ultimii doi ani au fost reabilitate 60 de clădiri ale MAI.

"Numai cine a văzut fostul sediu poate înţelege că mutarea în această locaţie este o chestiune de normalitate. Facem o analiză acum la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a numărului de sedii care ar trebui reabilitate în perioada viitoare. Este evident că numai din bugetul MAI, chiar dacă acesta a crescut în ultimii ani, nu vom putea reabilita tot ceea ce necesită reparaţii. Am reuşit în ultimii doi ani să reabilitam 60 de clădiri ale MAI, altele le-am construit şi finalizat pe fonduri europene, aşa cum este cel de aici, de la Isaccea", a spus Carmen Dan.

Construcţia s-a realizat în cadrul proiectului "Construire sediu nou sector PF Isaccea, judeţul Tulcea", obiectivul urmărit fiind "asigurarea şi menţinerea unui nivel ridicat al controlului şi supravegherii frontierei de stat a României cu Ucraina".

Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 10.000.000 lei fără TVA, provenită din fonduri europene nerambursabile "Fondul pentru Securitatea Internă" (7.619.384 lei) şi bugetul de stat (2.539.769 lei). 

Lucrările au început în luna iulie 2017 şi s-au finalizat în cursul lunii martie 2019. Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, structură teritorială din cadrul Gărzii de Coastă, a fost înfiinţat în anul 2000, având în responsabilitate o distanţa de circa 40 de kilometri la graniţa cu Ucraina. 

Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea se învecinează cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Galaţi (ITPF Iasi), precum şi cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Tulcea din cadrul Gărzii de Coastă.

Zona de responsabilitate a SPF Isaccea este străbătută de comunicaţia DE 87 (comunicatia Tulcea - Smârdan) şi este delimitată în cea mai mare parte de fluviul Dunărea, acesta reprezentând cea mai utilizată formă de comunicaţie.

Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea a funcţionat până la începutul acestei luni într-o clădire construită în anul 1972, mutarea fiind necesară deoarece clădirea nu mai prezenta siguranţă în exploatare şi se afla într-o stare avansată de degradare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.