Secţiile de votare pentru referendumul de revizuire a Constituţiei în sensul redefinirii familiei s-au închis sâmbătă, la ora 21:00, urmând să fie redeschise duminică, la ora 7:00 pentru a doua zi de votare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu două ore înainte de închiderea urnelor, prezenţa era de 5,15%, datele de la ora 21:00 urmând să fie făcute publice de Biroul Electoral Central la ora 22:30.

 La încheierea votării, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare au obligaţia de a dispune măsurile necesare pentru ca urnele de vot, ştampilele, buletinele de vot nefolosite şi toate celelalte documente ale biroului electoral să rămână sub paza angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne.

Posturile de pază ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vor fi stabilite astfel încât să fie securizate toate căile de acces în secţiilew de votare.

La plecare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare are obligaţia de a sigila toate căile de acces. 

Duminică dimineaţă, în cea de-a doua zi de referendum, ridicarea sigiliilor se va face la ora 06.00, de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, numai după ce s-a verificat integritatea acestora. 

Conform Ministerului Afacerilor Interne, sâmbătă seară şi pe parcursul nopţii, "structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate pentru a putea gestiona cu operativitate orice situaţie care ar putea perturba desfăşurarea referendumului sau climatul de siguranţă publică".

Duminică, urnele se vor redeschide la ora 7:00 şi se vor închide tot la ora 21:00.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.