Spitalul Universitar de Urgenţă Elias are, începând de marţi, o secţie de oncologie renovată de către Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă”. Fondurile au provenit din sumele direcţionate de către firme prin Declaraţia 177, iar în urma renovării secţia a fost extinsă, de la 20 la 25 de paturi, dintre care cinci pentru îngrijiri paliative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi s-a terminat renovarea şi extinderea unui etaj din secţia de oncologie. Practic este al doilea proiect mare pe care îl avem cu Asociaţia «Dăruieşte Viaţă». În 2015 a mai fost renovat etajul doi. Este extrem de important în primul rând pentru pacienţii noştri, dar şi pentru noi, ca şi medici. Până acum aveam 20 de paturi, cu această extindere avem 25 şi avem de 20 de paturi de oncologie medicală şi cinci de îngrijiri paliative”, a declarat, marţi seară, la Medika Tv, Cornelia Niţipir, medic oncolog la Spitalul Elias.
 
FOTO: Facebook Daruieste Viata
FOTO: Facebook Daruieste Viata
Conform acesteia, Elias este singurul spital de urgenţă care are secţie de oncologie cu linie de gardă non stop şi deserveşte tot ce înseamnă urgenţă oncologică în Capitală, inclusiv din cadrul spitalelor care nu au linie de gardă. 
 
Reprezentanţii Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” au anunţat, pe Facebook, că extinderea a fost posibilă datorită donaţilor făcute prin Declaraţia 177, investiţia depăşind 800.000 de euro. Modernizarea şi echiparea secţiei includ 6 saloane cu 2 paturi şi un salon cu 3 paturi (inclusiv grup sanitar propriu), două noi spaţii pentru spitalizarea de zi cu grup sanitar (pentru 12 scaune chimioterapie), un spaţiu pentru camera de gardă (inclusiv grup sanitar propriu), două cabinete medicale şi o sală de lucru pentru rezidenţi şi spaţii tehnice şi administrative: oficiu alimentar, zonă evacuare deşeuri, ploscar, spaţii depozitare.
 
Reprezentanţii asociaţiei atrag atenţia asupra faptului că, dacă va fi desfiinţată facilitatea fiscală oferită prin Declaraţia 177, ”pe viitor astfel de proiecte nu vor mai fi posibile”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.