Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, îl acuză pe primarul Braşovului, Allen Coliban, că minte “cu o seninătate cinică” în privinţa proiectului Spitalul de Pneumoftiziologie şi transmite că această unitate se va face, şi nu “datorită domniei sale”. Rogobete a mai afirmat că primarul Braşovului “este atât de incompetent încât pune în pericol realizarea proiectului prin fonduri de la Banca Europeană de Investiţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rogobete a declarat vineri, pe pagina sa de Facebook, că primarul Allen Coliban minte şi dezonformează în privinţa proiectului Spitalului de Pneumoftiziologie. 
“Coliban, acest primar în sandale ce stă «de veghe în lanul de secară» este de un tupeu fantastic. Minte braşovenii cu o seninătate cinică. Doar că minciunile au picioare scurte! Spitalul din Braşov se face şi nu datorită domniei sale! De ce? 
- pentru că terenul pe care ar urma să fie construit spitalul din Braşov este arabil! Atenţie! 
- pentru că deşi i-am trimis periodic adrese prin care i-am cerut să raporteze starea proiectului nu am primit nimic înapoi.
- pentru că este atât de incompetent încât pune în pericol realizarea proiectului prin fonduri de la Banca Europeană de Investiţii. 
- pentru că minte şi dezinformează dintr-un interes meschin şi incompatibil cu ceea ce cred eu că ar trebui să urmărească un primar”, a transmis secretarul de stat. 
El a precizat că finanţarea proiectului Spitalului de Pneumoftiziologie din Braşov nu este tăiată. 
“Realitatea! Finanţarea proiectului Spitalului de Pneumoftiziologie din Braşov nu este nici tăiată, nici abandonată. Este transferată către o altă sursă! Fac un apel public către primarul USR Coliban: Domnule, dacă nu doriţi să ne ajutaţi să realizăm acest spital pentru cetăţenii Braşovului, vă rugăm, din suflet, măcar nu ne mai încurcaţi!”, a mai precizat Alexandru Rogobete.

Primarul din Braşov, Allen Coliban, a acuzat joi seară, Ministerul Sănătăţii de fraudă şi susţine că instituţia a eliminat spitale din PNRR fără ca măcar să cunoască stadiul/maturitatea proiectelor.

”Fraudă! Dovada că Ministerul Sănătăţii a eliminat spitale din PNRR fără ca măcar să cunoască stadiul/maturitatea proiectelor”, a scris, joi seară, pe Facebook, primarul din Braşov.

Acesta afirmă că, în luna ianuarie, în evaluarea Ministerului Sănătăţii, Spitalul de Pneumoftiziologie al Braşovului s-a clasat pe locul 7 din 49 de proiecte.

”Atunci era şi bun, şi matur. De atunci şi până astăzi, Ministerul a amânat semnarea contractului, dar a contractat alte proiecte, cu punctaj mai mic, dar cu culoarea politică potrivită. Săptămâna trecută a apărut informaţia potrivit căreia, pentru a acoperi incompetenţa guvernării care a costat România pierderi uriaşe din PNRR, executivul a propus reducerea banilor tocmai de la Sănătate, tăind arbitrar 7 spitale de pe listă, printre care cel din Braşov. Primul Ministru a justificat spunând că a renunţat la proiectele care nu aveau “nici licitaţie, nici studiu”. Noi avem şi-şi”, a mai scris primarul din Braşov.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.