Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu a declarat, luni, la Iaşi, că în următoarele zile va fi semnat ultimul contract de execuţie pentru autostrada A7, în timp ce licitaţiile pentru execuţia A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş vor începe în vara anului viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ionel Scrioşteanu a afirmat, la o dezbatere organizată, luni, la Iaşi, pe tema infrastructurii din zona Moldovei, că Guvernul este hotărât să realizeze autostrăzile care să lege această regiune de restul ţării, el oferind câteva detalii despre stadiul principalelor proiecte.
 
”Ne dorim să avem cât mai multe proiecte mature şi rapid implementate care să asigure conectivitatea acestei regiuni cu restul ţării. De asemenea, ne dorim să oferim accesabilitate ieşenilor către proiectele autostrăzilor A7 şi A8. Determinarea Guvernului României în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere din Moldova este binecunoscută, motiv pentru care zilele acestea vom semna ultimul contract de execuţie pentru Autostrada Moldovei A7. Este vorba despre lotul 3 Pietroasele - Buzău (13,9 km) al tronsonului Ploieşti – Buzău. În ceea ce priveşte proiectul Autostrăzii A8, la începutul anului viitor vom avea aprobaţi indicatorii tehnico-economici, iar în vara anului 2024 vom începe licitaţiile pentru execuţia lucrărilor”, a afirmat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
 
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că proiectele autostrăzilor nu trebuie să mai ocolească Iaşiul şi Moldova. 
 
”Iaşiul are nevoie de cât mai mulţi kilometri de autostradă tocmai pentru a valorifica potenţialul uriaş pe care îl avem din punct de vedere economic. Totodată, ne dorim să asigurăm conectivitatea ieşenilor cu celelalte judeţe învecinate prin concretizarea proiectelor de investiţii ce vizează reabilitarea, modernizarea şi extinderea drumurilor judeţene, aşa cum s-a întamplat, de exemplu, cu Axa Rutieră Strategica 1: Iaşi – Suceava sau Axa Rutieră Strategice 2: Iaşi – Botoşani”, a precizat Costel Alexe.
 
La dezbaterea de la Iaşi au mai participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar şi ai societăţii civile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.