Peste 50 de state sunt prezente la Expo Antalya 2016, însă România nu se află printre participanţi, a declarat, miercuri, secretarul general adjunct al Expo 2016, Mucahit Şengul, precizând că organizatorii încă aşteaptă înscrierea României, care ar putea avea chiar şi o zi naţională în cadrul expoziţiei care se va încheia în octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Expo Antalya 2016 a fost deschisă în 23 aprilie şi până acum sunt prezente 53 de ţări din toată lumea, printre care şi Republica Moldova, dar nu şi România.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
"Am invitat de mai multe ori România şi am avut un schimb de e-mail-uri, (...) dar este decizia fiecărei ţări şi, din nefericire, nu am văzut România, dar încă mai este timp dacă România decide să participe. Mai este o perioadă scurtă în care România poate veni. Fiecare ţară va avea în cadrul Expo 2016 o zi naţională, spre exemplu mâine (joi, n.r.) avem ziua Olandei, deci şi România poate participa şi poate chiar să aibă o zi naţională”, a spus Mucahit Şengul.
 
Secretarul general adjunct al Expo 2016 a precizat că organizatorii aşteaptă în jur de opt milioane de vizitatori până în luna octombrie, când se va închide expoziţia.
 
„Până acum, 30 la sută dintre vizitatori sunt străini, dar sejurul turistic abia a început în Antalya şi, de la zi la zi, deja numărul turiştilor care ne vizitează creşte”, a mai declarat Mucahit Şengul.
 
Acesta a adăugat că orgnizarea Expo 2016 a costat 500 de milioane de euro, 300 de milioane de euro pentru construcţii, iar 200 de milioane de euro au fost costurile operaţionale.
 
În cadrul Expo Antalya 2016, ţările participante îşi expun cultura grădinii din ţara lor, iar Antalya va expune Poarta istorică a lui Adrian, ce reprezintă cel mai important simbol al oraşului Antalya.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.