În perioada imediat următoare se vor efectua controale încrucişate în toată ţara, "în zonele fierbinti", precum neonatologia sau secţiile de anestezie-terapie intensivă, pentru a se verifica calitatea dezinfectanţilor utilizaţi în sistemul medical, a anunţat, miercuri, secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste produse se retrag, spitalele îşi achiziţionează sau au produse biocide de la alte firme şi este hotărâtă deja o zonă de control mai largă încrucişată în judeţe limitrofe pentru a genera costuri mai mici fiindcă am făcut nişte costuri aproximative şi astfel de contoale costă aproximativ 1.200.000 lei pentru că asta înseamnă deplasări, cazare (...) Vor fi controlate în general zonele fierbinţi: secţiile chirurgicale, ATI, neonatologie”, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Victor Stâmbu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a ţinut să facă anumitre precizări legate de controalele încrucişate.

”Urmează un set de teste de sanitaţie încrucişat în perioada imediat următoare. Nu vă spunem ziua şi ora pentru că nu e cazul să se facă curăţenie de mântuială sau de dragul controlului dar, în perioada imediat următoare, vor urma controale încrucişate în toată ţara”, a punctat Suciu.

Controalele încrucişate presupun că un spital dintr-un judeţ va fi controlat de inspectori din două judeţe limitrofe.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a anunţat, miercuri, că Guvernul nu exclude posibilitatea de a acţiona într-un proces civil compania Hexi Pharma, pentru a cere despăgubiri pentru prejudiciile cauzate.

”Ancheta penală continuă. Pe altă parte, ceea ce Ministerul Sănătăţii, ICECHIM şi Guvernul au făcut în acest moment este parte a unei anchete adiministrative şi a unei recomandări de lucru pe care vrem să o continuăm, dar nu excludem să ne îndreptăm în civil împotriva prejudicilor, împotriva companiei respective pentru că există prejudicii pe care începem să le constatăm şi să le măsurăm ca atare aşa că, indiferent ce se va întâmpla cu compania respectivă, să putem reacţiona în termenii legali existenţi”, a spus, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.