Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat joi că, prin proiectele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), 100.000 persoane vor beneficia de instruire pentru competenţe digitale în cadrul bibliotecilor, transformate în hub-uri de învăţare, 30.000 de funcţionari publici vor fi instruiţi pentru dobândirea competenţelor digitale, iar angajaţii din cel puţin 2000 de IMM-uri vor fi instruiţi în competenţe digitale avansate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sebastian Burduja a participat, joi la dezbaterea cu privire la semnarea Acordului cadru pentru digitalizare al partenerilor sociali din România, organizată de  către Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, la sediul Guvernului României.

”Subsecvent acordului european dintre cei 4 parteneri sociali europeni (SMEunited, Business Europe, ETUC şi CEEP), acordul cadru care urmează a fi semnat spre finalul anului reprezintă angajamentul comun al partenerilor sociali din România privind digitalizarea relaţiilor de muncă în ceea ce priveşte noile oportunităţi de angajare, creşterea productivităţii, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă sau cele mai noi modalităţi de organizare a muncii”, precizează ministerul. 

”Când vorbim despre serviciile publice digitale, România se clasează pe ultimul loc în ceea ce priveşte indicatorii-cheie, respectiv serviciile publice digitale pentru cetăţeni şi întreprinderi, utilizatorii de servicii de e-guvernare şi formularele precompletate. Cooperarea cu mediul de afaceri este esenţială. Nu poate doar Guvernul să formeze competenţe digitale, trebuie şi mediul privat”, a spus ministrul Sebastian Burduja.

El a precizat că a pornit un dialog şi am semnat deja acorduri cu companii mari pentru competenţe digitale.

”Prin proiectele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), 100.000 persoane vor beneficia de instruire pentru competenţe digitale în cadrul bibliotecilor, transformate în hub-uri de învăţare, 30.000 de funcţionari publici vor fi instruiţi pentru dobândirea competenţelor digitale, iar angajaţii din cel puţin 2000 de IMM-uri vor fi instruiţi în competenţe digitale avansate”, a mai declarat ministrul Sebastian Burduja.

Pe întreg parcursul întâlnirii de astăzi, reprezentanţii autorităţilor publice centrale, instituţii cu atribuţii în procesul de digitalizare a muncii precum şi partenerii sociali reprezentativi la nivel naţional au abordat propuneri pentru o mai bună utilizare a fondurilor în formarea profesională şi în domeniul digitalizării şi transformării inteligente a IMM-urilor, mai arată Ministerul cercetării. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.