Şcolile din municipiul Constanţa au primit covoraşe şi substanţe dezinfectante pentru a preveni riscul de îmbolnăvire la copii, având în vedere numărul crescut de afecţiuni respiratorii. Acestea au fost amplasate la intrările şi ieşirile din unităţile de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că de la sfârşitul anului trecut, primarul Decebal Făgădău a acordat sumele necesare pentru achiziţia de materiale igienico-sanitare la toate unităţile de învăţământ din oraş.
 
Din aceşti bani au fost achiziţionate covoraşe, dispensere, substanţe dezinfectante, precum şi soluţiile necesare împiedicării răspândirii virusurilor de sezon.
 
Aceste materiale au fost instalate la toate intrările şi ieşirile din unităţile de învăţământ, astfel încât să fie luate toate măsurile necesare pentru protecţia copiilor, a personalului şi a părinţilor care îi însoţesc pe cei mici.
 
"Facem apel către conducerile unităţilor de învăţământ, precum şi către cadrele didactice pentru a-i educa, a-i sfătui şi a-i învăţa pe copii să le folosească şi să respecte cu stricteţe măsurile igienico-sanitare, astfel încât să diminuăm, pe cât posibil, riscul îmbolnăvirilor cu afecţiuni respiratorii, în special gripă. Medicii specialişti recomandă părinţilor să fie atenţi la igiena celor mici, iar la primele semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare şi instituirea unui tratament corect", se mai arată în comunicatul Primăriei Constanţa. 
 
Municipalitatea a alocat suma de 500.000 de lei pentru achiziţia materialelor igienico-sanitare pentru unităţile de învăţământ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.