SC Termoficare Prahova SA, firma care a câştigat licitaţia pentru furnizarea de agent termic în municipiul Ploieşti la doar câteva luni de la înfiinţare şi care a oprit furnizarea apei calde după nici trei luni de la semnarea contractului, acuză autorităţile locale că au trecut date nereale în caietul de sarcini, susţinând că adevărata capacitate de producţiei a energiei găsită la preluarea serviciului era de cinci ori mai mică decât valoarea stipulată. Reprezentanţii firmei anunţă că din 27 septembrie firma nu va mai avea dreptul de a presta activitatea de furnizare de agent termic în Ploieşti şi, prin urmare, alte două centrale termice vor fi oprite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Potrivit legii, începând cu data de 27.09.2022, Termoficare Prahova nu va mai avea dreptul de a presta serviciul de alimentare cu energie termică. Drept urmare, începând cu această dată va fi sistată furnizarea de energie termică inclusiv pentru utilizatorii racordaţi la CT Bucov şi CT 23 August. Pe întreg parcursul derulării contractului intervenit între părţi, compania Termoficare Prahova S.A. a depus eforturi susţinute, folosind resurse umane şi financiare proprii, pentru a-şi duce la îndeplinire toate obligaţiile legale, atât în ceea ce priveşte operarea în siguranţă deplină a instalaţiilor preluate, a continuităţii în ceea ce priveşte furnizarea apei calde menajere în perioada mai-august 2022, cât şi în ceea ce priveşte preluarea personalului de la fostul operator”, este anunţul făcut, miercuri seară, de compania care a semnat, în luna mai, contractul pentru serviciul de termoficare în Ploieşti, contract reziliat de autorităţile judeţene din Prahova în august, după ce Termoficare a oprit furnizarea de apă caldă în sistem centralizat pentru a face lucrări de reparaţii la CET Brazi, unitate de producţie agent termic ce aparţine Consiliului Judeţean Prahova.
 
Oficiali din cadrul administraţiei locale au declarat pentru News.ro că la cele două centrale termice este racordat un număr mic de consumatori, prin comparaţie cu numărul celor racordaţi la sistemul centralizat alimentat de CET Brazi, care depăşeşte 130.000. 
 
Reprezentanţii firmei reclamă că ”nenumăratele invitaţii şi apeluri publice lansate de către companie pentru a organiza întâlniri mixte, cu scopul clarificării situaţiei de fapt, au rămas fără răspuns din partea autorităţilor”.
 
În plus, Termoficare Prahova subliniază că autorităţile din Prahova au trecut date nereale în caietul de sarcini aferent licitaţiei, firma susţinând că adevărata capacitate de producţiei a energiei găsită la preluarea serviciului era de cinci ori mai mică decât valoarea stipulată în caietul de sarcini.
 
”Contrar specificaţiilor din caietul de sarcini aferent procedurii de atribuire a contractului de concesiune, în care era stipulat că puterea instalată a utilajelor de producere a energiei termice din cadrul CET Brazi este de 559,5 MWh, realitatea tehnică pe care reprezentanţii companiei noastre au descoperit-o în teren a fost următoarea: singura sursă utilizabilă şi funcţională de producere a energiei termice din CET Brazi, la momentul preluării, este CAF 2, care are o capacitate de 100MW/h, restul surselor de producţie fiind inoperabile, din motive tehnice sau de reglementare”, susţine compania.
 
Furnizarea apei calde în municipiul Ploieşti a fost sistată la 1 august, anunţul oficial precizând că cei racordaţi la sistemul centralizat nu vor avea această facilitate timp de o lună, pentru realizarea de lucrări de reparaţii. La scurt timp după, Consiliul Judeţean a anunţat rezilierea contractului semnat în urmă cu nici trei luni, somând firma Termoficare Prahova să reia furnizarea apei calde, lucru care nu s-a întâmplat. 
 
De atunci, peste 130.000 de consumatori, între care instituţii publice şi două spitale, nu au apă caldă, iar termenul de reluare a furnizării este neclar.
 
În tot acest timp, Primăria Ploieşti a transmis că nu autorităţile locale, ci cele judeţene au semnat contractul, acuzând că de patru ori reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova au lipsit de la şedinţele în care urma a se discuta problema apei calde şi a se găsi soluţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.