Şase mii de tone de alge au fost colectate de pe litoralul românesc în luna iulie, o treime dintre acestea fiind strânse în ultimele zece zile. Autorităţile intervin cu 24 de utilaje pentru îndepărtarea algelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale Apele Române, patru utilaje au fost aduse din ţară, acestea acţionând împreună cu cele ale Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. 
 
“Astfel, din dispoziţia directorului general A.N.Apele Române, Ervin Molnar, au fost aduse alte două utilaje de la Administraţia Bazinală de Apă Mureş, respectiv Crişuri, care suplimentează numărul celor existente la această oră şi vin în sprijinul colegilor de la ABADL în vederea colectării algelor. Acestea se alătură celor două utilaje aduse de la Someş-Tisa (care vor sta timp de o lună), precum şi celor utilizate de ABADL în număr de 20”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral desfăşoară, doar pe timpul nopţii, activităţi de îndepărtare a algelor de pe zonele necontractate şi de pe linia ţărmului. 
 
De la începutul lunii februarie şi până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche, au fost colectate 8.000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc.
 
Doar în luna iulie, au fost colectate 6.000 de tone, reprezentând 75% din cantitatea totală colectată de la începutul anului. Doar în ultimele 10 zile, au fost colectate 2.000 de tone, a transmis Administraţia Naţională Apele Române.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.