Şapte nave militare româneşti şi străine vor face, în perioada următoare, antrenamente în Marea Neagră. La bordul navelor româneşti au fost luate măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19 şi au fost asigurate materialele sanitare şi de protecţie necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale Române, şapte nave militare româneşti şi străine au ieşit din portul Constanţa luni, pentru a executa antrenamente pe mare, care cuprind secvenţe tactice, la nivel de grup de luptă. 
 
Astfel, dragorul maritim "Lt. Lupu Dinescu” şi nava purtătoare de rachete "Zborul” vor desfăşura un exerciţiu de tip Passex, în comun cu cele cinci nave din Gruparea Navală Permanentă NATO nr. 2 (Standing NATO Maritime Group - SNMG-2) care au făcut o escală de trei zile în România.
 
SNMG-2 este alcătuită din fregatele BGS "Verni” (Bulgaria), HMCS "Fredericton” (Canada), ITS "Virginio Fasan” (Italia), "Regina Maria” (România) şi TCG "Salihreis" (Turcia) şi desfăşoară misiuni de supraveghere maritimă, în Marea Neagră, până în 12 aprilie.
 
"Passex este un exerciţiu desfăşurat de două sau mai multe forţe navale şi cuprinde manevre şi evoluţii navale, secvenţe de comunicaţii, de acordare a primului ajutor pe mare, de interdicţie maritimă, secvenţe de luptă antisubmarin, de luptă la suprafaţă şi de apărare antiaeriană, precum şi secvenţe de ajutor umanitar. Exerciţiile de tip Passex consolidează capacitatea de reacţie imediată a marinarilor militari şi interoperabilitatea dintre forţele navele participante, având la bază utilizarea procedurilor standard de operare ale NATO pentru diferite situaţii”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.
 
Sursa citată precizează că, pe timpul escalei navelor militare străine din SNMG-2 în portul Constanţa, au fost luate măsuri speciale pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19, au fost anulate toate vizitele oficiale şi atelierele de instruire comune, fiind permise doar activităţile de natură logistică şi de reaprovizionare. De asemenea, echipajele navelor militare româneşti au fost controlate medical, conform procedurilor în vigoare, iar la bord au fost luate măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19 şi au fost asigurate materialele sanitare şi de protecţie necesare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.