Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a primit, în cursul acestei săptămâni, şapte aparate performante de anestezie, prin intermediul proiectului Băncii Mondiale pentru achiziţia acestor tipuri de echipamente, acestea fiind distribuite către cinci secţii din cadrul unităţii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Spitalului Judeţean Constanţa, este vorba despre trei echipamente standard pentru anestezie, cu monitor funcţii vitale, două echipamente de anestezie performante tip I cu monitorizare cardiovasculară avansată şi alte două echipamente de anestezie performante tip II cu monitorizare neurologică avansată.

“Aparatele de anestezie sunt destinate tuturor tipurilor de pacienţi, de la nou-născuţi până la adulţi şi sunt dotate cu instrumente ce economisesc timpul pentru a ajuta la eficientizarea volumului de muncă al personalului medical”, se arată în comunicat.

Cele trei echipamente standard au fost distribuite către secţiile ORL, Obsterică Ginecologie şi Chirurgie Pediatrică.

Echipamentele de anestezie cu funcţii extinse de monitorizare cardiovasculară au fost distribuite secţiei Chirurgie Cardiovasculară, iar aparatele cu funcţii extinse pentru monitorizarea funcţiilor neurologice sunt destinate pacienţilor internaţi în secţia Neurochirurgie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.