Şantierul Naval Mangalia a fost amendat de Garda de Mediu Constanţa cu 15.000 de lei pentru că nu a acoperit depozitul de nisip şi containerele de colectare a .produsului folosit la sablare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Controlul planificat realizat de Garda de Mediu Constanţa la Şantierul Naval din Mangalia s-a finalizat cu o amendă de 15.000 lei. Societatea nu a luat măsuri de acoperire a depozitului de nisip şi a containerelor de colectare a gritului uzat (produsul abraziv folosit la sablare - n.r), în scopul prevenirii antrenării eoliene a particulelor pulverulente în mediu”, a transmis miercuri, Garda de Mediu Constanţa.
Comisarii Gărzii de Mediu au verificat cu acest prilej şi funcţionalitatea sistemului de purjare a apei. 
“Chiar dacă la data controlului nu se realizau operaţiuni de sablare, comisarii au verificat funcţionalitatea sistemului de purjare a apei din docul cel mai apropiat de zona rezidenţială din localitatea 2 Mai. Instalaţia asigură aproximativ 40% eficienţă de reţinere a particulelor fine de la sablarea abrazivă cu grit. Până la remedierea deficienţelor constatate s-a interzis sablarea navelor în docul respectiv”, a mai precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.